X

ATENŢIE, şoferi! Micile greşeli pe care le facem la volan şi care ne distrug maşinile

Toti soferii isi iubesc masinile si vor sa le mentina cat mai curate, stralucitoare si in stare impecabila. Doar ca stilul de a o conduce poate sa o strice, iar tu sa te intrebi unde este problema. Afla in continuare care sunt obiceiurile zilnice care iti pot distruge mijlocul de transport.

Muzica la maxim

O mare greseala pe care o fac unii soferi fara sa isi dea seama este ca atunci cand dau volumul muzicii la maximum suruburile masinii se slabesc, ceea ce o vor face mai slaba si mai zgomotoasa, scrie buzzle.com.

Frâma de mână

Daca nu tragi frana de mana, iti imbatranesti prematur masina. Atunci cand nu faci asta pui presiune pe transmisie. Nu uita ca atunci cand parchezi, indiferent ca este in panta sau nu, sa tragi frana de mana si sa o dezactivezi atunci cand pleci.

CITEȘTE ȘI: PERICOLUL din mașina ta! Autoturismul conține de 9 ori mai multe bacterii decât o toaletă publică / STUDIU

Aceeași treaptă de viteză

Conducerea masinii in aceeasi treapta de viteza pentru o lunga perioada de timp sau daca mergi intr-o treapta inferioara, in afara faptului ca o sa afectezi consumul de combustibil, o sa uzeze transmisia. Daca nu esti sigur pe reguli, invata sa iti asculti si sa iti simti masina si o sa iti dai seama cand trebuie schimbate vitezele.

Ambreiajul

Cutia de viteze va avea de suferit daca nu apesi ambreiajul complet. In cazul masinilor mai noi nu poti sa schimbi viteza daca nu faci asta, dar la cele mai vechi poti sa il apesi doar pana la 90%. Cand nu il calci complet nu se elibereaza suficient lichid de ambreiaj provocand daune masinii.

Accesorii

Primul lucru pe care trebuie sa il faci inainte sa pornesti masina este sa verifici daca aparatul radio, stergatoarele, aerul conditionat si butoanele pentru alte accesorii sunt oprite. In cazul in care acestea functioneaza, atunci cand o pornesti se va pune mare presiune pe motor.

Turarea motorului

Turandu-ti masina nu o incalzesti, ci doar o distrugi. Mai bine las-o linistita 30 de secunde si apoi porneste la drum.

Uzarea frânei

Multi soferi lasa masina pe liber atunci cand sunt in panta, insa acest lucru duce la uzarea franei, deoarece fac exces apasand-o.

Întreținerea regulată

Intretinerea regulata este ceva obligatoriu pentru fiecare masina. O vizita la un mecanic auto te poate scuti de multe cheltuieli inutile.

Uleiul mașinii

Nu trebuie sa astepti pana cand un bec iti arata ca nu mai ai ulei. Schimba-l dupa cateva mii de kilometri. De asemenea, nu face economii luand unul ieftin, pentru ca vei cheltui reparandu-ti automobilul.

CITEȘTE ȘI: Veşti proaste pentru şoferi: Taxa auto revine! Cum urmează să se calculeze

La ce sa fii atent cand o duci la spalatorie

Spalatoriile moderne folosesc aparate cu jeturi puternice, ceea ce pot slabi anumite garnituri. Asa ca fii atent atunci cand iti cureti masina.

Intretinerea curateniei din interior este ceva ce multi soferi ignora, dar fiecare ambalaj aruncat pe jos sau fiecare firimitura cazuta ajuta parazitii si insectele sa se dezvolte.

Nu astepta sa se aprinda becul rosu la benzina inainte de a alimenta. Facand asta scazi durata de viata a masinii. Cel mai bine ar fi sa dai pe la benzinarie cand mai ai plin doar un sfert din rezervor.

Si bineinteles nu ignora niciun zgomot dubios pe care il face masina ta.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro